Smarte bygg med GK

Digitalisering og smarte bygg

Smarte bygg for en bærekraftig fremtid

GK tilbyr ulike plattformer for sømløs drift og vedlikehold av bygg. Med GKs løsninger er det enkelt å ta smarte beslutninger knyttet til alle tekniske installasjoner og gir store energi- og klimagevinster i hele byggets levetid ​og et optimalt inneklima for de som bruker bygget​.

Vi tenker fremover

80 prosent av byggene vi har i 2050 er allerede bygd. Med GKs tjenester forlenger vi byggenes levetid og hjelper deg å finne bedre og mer energieffektive løsninger.

GK Cloud - vi tenker fremover

GK gjør bygg sunne, smarte og verdifulle

 • 20-35 %

  Reduksjon i CO2-ekvivalenter

 • 20-25 %

  Reduksjon i energibruk

 • 5-10 %

  Reduksjon i vedlikeholdskostnader

 • 10-20 %

  Økt produktivitet hos sluttbruker

GKs løsninger gir deg

Ikon Telefon
Enklere hverdag for drift

Et moderne byggautomasjonssystem som gir deg informasjonen du trenger, på de flatene du bruker, slik at du kan ta gode, faktabaserte beslutninger om tekniske installasjoner som skaper et bedre inneklima i dine bygg. Et brukervennlig dashbord tilpasset mobil, nettbrett og PC gir deg full oversikt.

Ikon settings
Et strategisk verktøy

GK gir deg totaloverblikk over alle bygg i din portefølje. Vi tibyr løsninger som er kompatible med eldre automasjonssystemer, slik at du kan samle standardisert data fra alle tekniske installasjoner i én sky-basert plattform. Du får et strategisk verktøy som omgjør data til beslutningsgrunnlag.

Ikon klimaforbilde
Data og innsikt for bærekraftige valg

GKs løsninger gir deg dataen og innsikten du trenger for å ta bærekraftige valg, slik at du kan nå dine mål for energieffektivitet og lavere CO2-utslipp gjennom måling og styring av inneklima og energibruk. Løsningene forlenger levetiden på komponenter med lavest mulig energibruk.

Ikon energy circle
Redusert energiforbruk og reduserte kostnader

GK hjelper deg å redusere energibruk, tid og kostnader. Vi skreddersyr løsningen med de integrasjonene du trenger for å nå målene dine. Automatiske algoritmer for preventiv service gir 5-10 % reduksjon i vedlikeholdskostnader og vi kobler til strømpris og værdata for å optimalisere energikostnad.

Ikon happy person
Økt kvalitet og komfort

Med GKs løsninger lager vi sunne, smarte og verdifulle bygg som gir bedre helse, trivsel og velvære for brukerne. Bedre inneklima gir bedre produktivitet med lavere sykefravær og fornøyde brukere, som bidrar til en økning i produktivitet hos sluttbruker på 10-20 %.

Vil du lese mer om digitalisering?

22. april 2024

GK har signert en flerfaglig teknisk underentreprise med Skanska på til sammen 266 millioner.

10. april 2024

Med strenge miljøkrav under oppføring har Sørvik barnehage blitt Nord-Norges første barnehage med Svanemerket. GK har levert ventilasjon og byggautomasjon som gir godt inneklima for både små og store.

11. mars 2024

Oslo universitetssykehus HF (OUS) har ambisiøse mål om betydelige kutt i energibruk innen 2030 og inngår nå energisparekontrakt (EPC-kontrakt) i fornyet og tilpasset versjon.

26. februar 2024

Har du hatt «samtalen» med tenåringen i huset? Glem blomster og bier for denne gang – vi snakker selvfølgelig om valget av utdanningsprogram for videregående skole, der søknadsfristen den 1. mars nærmer seg.

23. november 2023

Befinner man seg i Oslo, er det vanskelig ikke å legge merke til det nye regjeringskvartalet, som reiser seg ovenfor Youngstorget. Dette er ett av de største norske byggeprosjektene noensinne, og skal samle departementer i topp moderne og sikre bygg. Strenge sikkerhetskrav gjør imidlertid at byggeprosessen er litt annerledes enn andre store prosjekter.

22. november 2023

GK leverer byggautomasjon med tilhørende elektrotekniske systemer til det nye regjeringskvartalet. Samarbeidet med Statsbygg ble i inngått i 2021, og GK har nå signert kontrakter på til sammen ca. 400 millioner.

21. november 2023

Med ambisjoner om kutt i strømregningen har eierne av en av landets vakreste industribygninger gått på jakt etter noe som gjemmer seg i de fleste norske næringsbygg: Energityver.

11. november 2023

Fosslia omsorgssenter i Stjørdal ble kåret til årets VVS-prosjekt under Trøndersk VVS-dag. GK har vært totalteknisk entreprenør på bygget som preges av svært fremtidsrettede og energieffektive løsninger.

8. november 2023

GK har vunnet flere store kontrakter for Bolidens storsatsing i Odda, Green Zink Odda 4.0. Boliden utvider det eksisterende verket og bygger verdens grønneste sinkverk.

3. november 2023

GK har signert en flerfaglig teknisk underentreprise med AF Gruppen på 286 millioner kroner på det nye Vikingtidsmuseet, der Statsbygg er byggherre. Leveransen vil være sentral i sikringen av de uerstattelige kulturhistoriske gjenstandene for fremtiden.

28. september 2023

Aurskog-Høland kommune er i ferd med å realisere et ambisiøst prosjekt som vil gi innbyggerne nye og moderne møteplasser. En ny barnehage, 1-10 skole, flerbrukshall og svømmebasseng skal nemlig oppføres på Aursmoen, sentralt plassert i kommunen.

28. juni 2023

– Som driftssjef har jeg store forventninger til at dette vil gi oss et mer forutsigbart driftsbudsjett, bedre inneklima og mer energieffektive bygninger.

8. juni 2023

Med GKs lansering av tjenesten smart digital driftsstøtte er ambisjonen klar: – Dette kommer til å revolusjonere måten vi dokumenterer eiendomsdrift på.

4. april 2023

Lokal energiproduksjon med solceller på bygg er viktig for å møte et stadig større behov for fossilfri og fornybar energi i samfunnet. GK er klare for å møte økt etterspørsel etter solcelleløsninger.

6. februar 2023

GK har signert kontrakt på 87,5 millioner kroner med Ruta Entreprenør på totalteknisk leveranse for fløy A ved Norsk havteknologisenter i Trondheim.

7. desember 2022

Det er mulig med store innsparinger på strømforbruket til næringsbygg – og det er kun små grep som skal til for å gjøre det litt hyggeligere å åpne strømregningen.

5. oktober 2022

– Den nye energivirkeligheten krever en annen oversikt og oppfølging av energibruk i bygninger enn tidligere, sier regiondirektør i GK, Espen Thorgersen.

21. september 2022

Gjennom å hente data fra eksterne kilder, såkalte integrasjoner, sørger GK Cloud for at du kan planlegge for en mer energieffektiv drift av bygg, og sparepotensialet er stort. I fremtiden er målet at byggene automatisk skal kunne bruke dataen til å ta gode beslutninger.

27. mai 2022

Erlend Haugeland vant i april skole-NM i automasjon, og har nå valgt å begynne som lærling i automasjon i GK i Agder. Avdelingsleder Gunnar Andersen er svært stolt og glad for at den dyktige eleven blir en del av selskapet.

20. april 2022

GK skal levere service for samtlige av GKs tekniske fag ved Stjørdal Helsehus.

4. april 2022

Den tekniske entreprenøren GK øker sin eierandel, og eiendomsselskapet Stronghold Invest blir ny strategisk eier i programvareselskapet Piscada. Kapitalen som tilføres selskapet skal dels benyttes til å utvikle Piscadas proptech-plattform for å bidra til en mer effektiv og bærekraftig eiendomsdrift gjennom digitalisering og dataanalyse og dels intensivere den internasjonale ekspansjonen.

20. oktober 2021

GK ble rangert som nummer én i tildelte rammeavtaler på byggautomasjon med Oslo universitetssykehus (OUS) på service, rehabilitering og nye prosjekter.

29. august 2019

Bergen kommune har inngått partnerskap med GK Inneklima og MazeMap om å utvikle nye løsninger for å holde et nøye øye med 1,2 millioner kvadratmeter bygningsmasse.

16. oktober 2020

Skyteknologi har nå for alvor kommet til eiendomsbransjen, med GK i spissen for teknologiutviklingen. Det kan Bergen kommune spare flere hundre millioner kroner på. I året!

Smart digital driftsstøtte

Våre fagspesialister bruker moderne analyseverktøy for å oppdage avvik på tekniske anlegg i bygg, som i dag ofte ikke oppdages i den daglige driften.

Digitalisering_GK

GK Cloud

GK Cloud er en av landets ledende løsninger for behovsstyrt og prediktivt vedlikehold bygget på en unik, skybasert teknologiplattform.

GK Cloud er en av landets ledende løsninger for behovsstyrt og prediktivt vedlikehold bygget på en unik, skybasert teknologiplattform.

Energieffektivisering

Godt innemiljø og produktive arbeidsplasser kombinert med effektiv energibruk – sånn vil vi at du skal ha det i byggene dine. Vi gjør det både lønnsomt og fremtidsrettet for deg.

Inngangsparti i et næringsbygg