Vinneren av skole-NM i automasjon blir lærling i GK

27. mai 2022
Erlend Haugeland vant i april skole-NM i automasjon, og har nå valgt å begynne som lærling i automasjon i GK i Agder. Avdelingsleder Gunnar Andersen er svært stolt og glad for at den dyktige eleven blir en del av selskapet.

– Det siste halvannet året har vi jobbet målrettet mot å bli en attraktiv arbeidsplass for lærlinger, blant annet ved å ansette en egen fagansvarlig som skal sikre at lærlingene får den nødvendige opplæringen. I tillegg har vi sørget for at teknikerne og en serviceleder skal ha kapasitet og verktøyene de trenger for å kunne tilrettelegge for lærlinger på en god måte, sier Andersen. 

Det er en bransjeutfordring å få tak i kompetente fagarbeidere, og målet med å ta inn lærlinger er ifølge avdelingslederen at de skal trives og bli i selskapet, også etter læretiden. 

– Det at dedikerte og dyktige elever som Erlend velger GK er et tegn på at jobben vi har lagt ned gir resultater, sier Andersen.

Se også:

GK i Trøndelag mottar prisen fra Fylkeskommunen. Foran fra venstre: Tord Lien, Trond Kimo og Johanne Hokstad. Bak fra venstre: Sander Karlsen og Hans Petter Faanes.
GK er årets lærebedrift i Trøndelag
Les mer

Blir sett og hørt i GK

Finalen i skole-NM i automasjon ble holdt på Kvadraturen videregående skole i Agder. Erlend Haugeland, som kom på førsteplass sammen med medelev Benjamin Nyhaven, forteller at det kom elever fra hele landet for å konkurrere om å bli best i automasjonsfaget. 

–  Vi var totalt seks lag i finalen som ble testet i flere ulike grener, sier Haugeland. 

Den ferske norgesmesteren gleder seg til å begynne i GK, og har allerede fått prøve seg i selskapet gjennom utplassering fra skolen.  

– Mange på automatiseringslinja begynner å jobbe innen industri, men jeg synes byggautomasjon er mer spennende. I tillegg opplever jeg at det er et godt miljø i GK, og jeg føler meg sett og hørt. Jeg opplever også å bli utfordret og får mulighet til å ta eget ansvar, sier Haugeland. 

Den kommende lærlingen liker å jobbe variert og synes det er spennende å kunne få jobbe på tvers av de tre avdelingene i GK: Service, byggteknologi og utvikling og entreprise. 

Fortsetter satsningen på lærlinger

Avdelingsleder Andersen i GK, håper på å kunne ta inn enda flere lærlinger i årene som kommer. 

– I tillegg vil GK fra høsten av være delaktig i den nye fagutdanningen i Agder innen kjøl og ventilasjon. Vi vil bistå skolen noen timer hver uke som faglærere. Første kull er på åtte elever, og målet er 15 elever fra neste skoleår.

 

Lærling i GK

Hvis du ønsker å jobbe med samfunnsviktige oppgaver og bidra til at vår næring tar sin del av klimaansvaret, ja da vil GK være et godt steg i riktig retning.

Arben Bajramaj_elektro_NO