Kulde og varmepumpe

Riktig temperatur er alfa og omega, enten det er snakk om kjøling eller oppvarming. Det er store energikostnader knyttet til kulde- og varmepumpeanlegg og nøkkelen er effektiv regulering som utnytter mulighetene for redusert energibruk.

For selv om det ikke er GK som skal betale regningen i fremtiden, mener vi det er vår plikt å anbefale de systemene og løsningene som er mest energieffektive.

Vi er en av Norges ledende kulde- og varmepumpeentreprenør som designer, prosjekterer, leverer og installerer alle typer varme- og kjøleanlegg, fra små kompaktaggregat til komplekse varmepumpesystemer i nye, så vel som eksisterende bygg. Utstyret leveres for en stor del gjennom egne agenturer.

GK utfører også service og vedlikehold på alle typer kjølemaskiner og utstyr, samt drift og rådgivning i forbindelse med komplekse varmepumpesystemer.

Naturlige kuldemedier er fremtiden

For å redusere klimagassutslipp skal tradisjonelle kjølemedier (fluorholdige gasser, f-gasser) fases ut og erstattes av naturlige kuldemedier. For å oppnå dette, har myndighetene innført avgifter, importkontroll og strenge regler for nytt utstyr og bruk av f-gasser. Disse vil strammes ytterligere til over tid.

GK er ledende på naturlige kuldemedier har stort fokus på å designe og levere moderne kuldeanlegg med lavest mulig klimagassutslipp for kunder som ønsker å ta miljøriktige valg og gå i front.

Vi installerer komplette kjøle- og varmeanlegg med både igangkjøring og serviceavtale:

Isvannsmaskiner og varmepumper

Luft-til-vann- og væske-til-vann-maskiner med kapasitet fra 25-4000 kW. 

Datasenter

Kjøleløsninger til alle typer datasenter i tett samarbeid med GKs rør- og elektroeksperter.

Energisentraler

Totale løsninger med kapasitet fra 50 kW opptil mange MW: Systemløsning, styring, type maskiner, kuldemedievalg, LCC-beregninger og serviceavtaler.

Varmegjenvinning

Gjenvinning av restvarme fra ulike prosesser. Med CO2-teknologi kan løsningene lever temperaturer opp til 80-90°c.

Kjøle- og fryseanlegg

Anlegg bygget opp av prefabrikkerte elementer i alle størrelser til oppbevaring av næringsmidler for hoteller, bensinstasjoner, kjøle- og fryselager, distribusjon, dagligvare, osv. 

Prosessindustri

Spesialdesignede anlegg for bl.a. fiskeoppdrett, plastindustri og bryggerier.

Se også:

Grzegorx Rakoczy jobber i rørvirksomheten i GK og Knut-Olav Bjørgum som servicetekniker i Inneklima
Service og vedlikehold
Les mer
Totalteknisk entreprise
Les mer

Varmepumper

Vi har komplette konsepter for alle typer varmepumper.

Rosenholm Campus_3
Nærbilde av GK-ansatt med arbeidsklær

Se våre tjenester for privatmarkedet

Gå til GK Privat

Vil du vite mer?

Ta kontakt for et tilbud eller mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med ulike tekniske installasjoner, drift og service.

Siri Eide, Serviceleder i Trondheim