Varierte arbeidsoppgaver og godt samhold er noe av det serviceelektriker i GK, Vegard Pettersen, liker best med jobben. 24-åringen fra Tromsø har både fått testet høydeskrekken og fått solid påfyll i erfaringsbanken etter snart ett år i selskapet.
Hvorfor valgte du å bli serviceelektriker?
Da jeg skulle velge retning etter ungdomskolen ville jeg jobbe med noe praktisk. Broren min jobbet innen elektro og jeg synes det virket veldig spennende. Jeg synes også det var en stor fordel å få betalt under læretiden og å kunne komme raskt ut i jobb. I læretiden var jeg involvert i flere service-prosjekter og oppdaget fort at jeg likte den retningen godt.
Hvordan trives du som serviceelektriker i GK?
Det beste med å være serviceelektriker i GK er at det er en veldig variert arbeidshverdag. Jeg gjør alt fra å jobbe hjemme hos privatkunder til å være ute på næringsbygg, skoler eller idrettsarenaer. Arbeidshverdagen kan bestå av alt fra å skifte ut lysarmaturer til å montere solcelleanlegg. Det store spennet i arbeidsoppgaver gjør at jeg ofte må være løsningsorientert. Det er både spennende og utfordrende. Heldigvis har jeg gode kollegaer som jeg kan ringe hvis jeg står fast eller lurer på noe.
Har du jobbet med noen spennende prosjekter i det siste?
Det siste året har vi jobbet med flere spennende prosjekter her i Tromsø. Vi har blant annet montert et nytt helikoptervarslingsanlegg med bom og lys på Universitetssykehuset Nord-Norge HF (UNN). I tillegg har vi montert nye flomlys på Romssa Arena, som innebærer arbeid i høyden. Dette er litt annerledes prosjekter, som krever at vi må tenke litt nytt og være løsningsorienterte.
Hvordan vil du beskrive utviklingsmulighetene i GK?
GK er flinke til å tilrettelegge, om du ønsker å utvikle deg videre eller gjøre noe nytt. I Tromsø har vi en avdeling som driver med byggautomasjon, så hvis du er elektriker og ønsker å bli automatiker, er det mulig å få støtte til det. Det er også mulig å søke om støtte til å ta fagskole for å bli ingeniør.
Hvordan jobber dere med HMS?
Jeg opplever at HMS er veldig viktig i GK. Når vi er ute i felt skal vi jobbe sikkert, eller ikke i det hele tatt. Uansett hvor liten jobben er, gjør jeg alltid en skriftlig risikovurdering. Det innebærer å kartlegge potensielle farer, hvilke tiltak som må gjøres for å forhindre skader, samt hva jeg trenger av verneutstyr.
Hvordan jobber dere med bærekraft?
Bærekraft har blitt en stadig viktigere del av arbeidshverdagen. Vi kjøper for eksempel stort sett alltid stikkontakter og brytere som er av resirkulert plast. I tillegg er mange av bilene i GK elektriske. Flere av prosjektene vi jobber på handler om energieffektivisering, og vi i GK er opptatte av å være gode rådgivere ovenfor kundene våre og anbefale løsninger og produkter som bidrar til energibesparelse i bygg.
Til slutt, hvordan ville du raskt ha solgt inn GK til en interessert jobbsøker?
GK er en veldig inkluderende arbeidsplass. Det er godt samhold og lett å komme inn i gruppa. Jeg opplever alle som positive og imøtekommende. Hvis du vil ha varierte arbeidsoppgaver, så får du det. Og om du heller vil ha mer rutinepregede oppgaver, kan du få det også.