For mange er hytta deres andre hjem. Bruker du en dyktig elektriker til å designe, montere og sette i drift et moderne elektrisk anlegg på hytta, kan du både sikre verdier, spare strøm og øke komforten.

Ring hytta varm

Ved hjelp av SMS eller internett kan du slå på varmen på hytta eller i campingvognen. Uansett hvor du befinner deg i verden kan du sende en SMS fra din mobiltelefon til styringsenheten. Etter noen få sekunder blir varmen satt på, og du kommer fram til oppvarmet hytte.

På samme måte kan du også unngå frostskader når kuldegradene kommer.

Installasjon av fjernstyring av el-anlegg på hytter blir mer og mer vanlig. Hytter som er varme og komfortable, brukes mange ganger oftere enn de hyttene hvor det tar timer å varme opp. Spesielt i vinterhalvåret gjør en varm og tørr hytte det enkelt å dra på hytta for en helgetur.

Se også:

Uklart bilde av enebolig med garasje
Vinteren kommer – slik unngår du frost- og vannskader
Les mer

Design på hytta

Norske hyttebyggere er opptatt av naturlige, ekte materialer som stein, glass og tre. Elektriske installasjoner må selvsagt passe inn med hyttas øvrige designdetaljer og i dag finnes det en rekke lekre alternativer til de tradisjonelle, hvite stikkontaktene og lysbryterne.

Sikre verdiene dine

Ved å installere et kamera og alarmer kan du sikre deg mot at uvedkommende ubemerket tar seg inn på hytta. Har du koblet til sensorer eller detektorer, vil disse varsle eventuelle bevegelser og sette i gang alarmen om for eksempel glass knuses.

En brann-, vann- og fuktalarm vil sikre dine verdier. Du vil ikke oppleve å finne hytta ødelagt av vannskade eller vandaler. Som en ekstra sikkerhet kan du også installere overvåkningskameraer og sjekke på internett om det eventuelt er falsk alarm. Du kan velge om du vil ha beskjed på mobilen, eller ha direktekobling til en alarmsentral om en av alarmene skulle gå.

Infrarøde (IR) detektorer, eller bevegelsesmeldere, kan registrere kroppsvarme fra mennesker. Detektorene overvåker et definert område både utenfor og inne i selve hytta. Når det er bevegelse innenfor området som er overvåket, vil detektoren varsle.

Magnetbrytere kan monteres ved vinduer eller dører og varsler om glass knuses eller døren eller vinduet åpnes.

Se også:

Blomstereng foran enebolig i landlig strøk
Hvordan er el-sikkerheten i din bolig?
Les mer

Ta kontakt!

Trenger du hjelp eller ønsker du en el-sjekk av din bolig?

Erik Tobias Lundberg_NO