Berøringsfri vannkran er ikke bare smart når det gjelder hygiene og smittevern. Det reduserer også vannforbruket og er enklere å holde rent.

Berøringsfrie VVS-armaturer er utstyrt med en bevegelsessensor som skrur på vannet når hendene holdes under kranen. Vi er blitt vant til å se dem i for eksempel barnehager og på offentlige toaletter. De siste årene har stadig flere også valgt berøringsfritt armatur til privatboliger, og da korona-pandemien slo inn i 2020 gikk etterspørselen i taket, melder flere fagnettsteder som Nemitek, VVS-forum og Renholdsnytt.

Håndvask er viktig for god hygiene, det har vi jo alltid visst. Med pandemien har vi også lært å bli mer nøye med detaljene. Den opplagte fordelen med berøringsfri armatur er at man unngår felles berøringsflater som bidrar til å redusere smitterisiko.

Se også:

Ung jente vasker hendene i kjøkkenvask
Kaldt drikkevann, med en gang
Les mer

Bruker mindre vann

En annen fordel er at vannforbruket går ned. Med tradisjonelle kraner er det både vanlig og naturlig å la vannet renne når man vasker hender eller pusser tenner. Et berøringsfritt blandebatteri skrur vannet på når du trenger det: enkelt, komfortabelt og smart. 
Renhold blir dessuten enklere, for det kommer naturlig nok færre fingermerker og såpeflekker på armaturet.

Utvalget av berøringsfrie VVS-produkter er stort, og det finnes armaturer til håndvasker og dusjer, samt berøringsfrie toaletter. Det er blitt lett å finne produkter i mange ulike design og prisklasser.

Har du noen spørsmål om berøringsfrie VVS-produkter? Ta kontakt med oss, så får du snakket med en fagmann om dine behov og ønsker.

Se også:

Barn som planter i jord
Gjør huset klart for sommer og uteliv
Les mer

Ung gutt vasker hendene i kjøkkenvask

Skal du pusse opp kjøkkenet?

Vi hjelper deg

Ta kontakt!

Trenger du hjelp eller ønsker et uforpliktende tilbud?

Erik Tobias Lundberg_NO