Savner du utekran på boligen din, er kranen feilplassert, eller har frosten ødelagt den? Dette bør du tenke på når du skal få montert utekran.

Vanning i hagen, vasking av bilen eller spyling av gårdsplassen: En strategisk plassert utekran gir deg tilgang på vann der du trenger det.

I de aller fleste boliger er det enkelt å ettermontere utekran, eller flytte en som feilplassert – men dette er jobb du bør overlate til fagfolk.

Vi lager hull i veggen og henter vann fra eksisterende rørføringer innendørs. Deretter monterer vi frostsikker utekran. Dette må gjøres fagmessig for å unngå fremtidige lekkasjer som kan bli svært kostbare. Dersom du ikke kan dokumentere at jobben er fagmessig utført, kan en eventuell boligforsikring bli avkortet.

Hver eneste vinter opplever mange boligeiere også at utekranen ødelegges av frostsprengning. Å bytte den er en enkel jobb for en faglært rørlegger, men du bør også benytte anledningen til å undersøke hvorfor kranen ble ødelagt. Kanskje den var feilmontert? Er rørene innenfor kranen i god stand? Har det lekket vann inn i veggen?

Se også:

Hyttegrend i vinterlandskap
Smart strøm på hytta
Les mer

Skal du først skaffe deg utekran, bør du også vurdere om du vil ha mulighet for både varmt og kaldt vann. Varmtvann i utekran blir stadig mer populært, og gjør det enklere å fylle barnas utebasseng, i tillegg til at vannet i vaskebøtta får behagelig arbeidstemperatur.

Ta kontakt!

Trenger du hjelp eller ønsker et uforpliktende tilbud?

Erik Tobias Lundberg_NO