GK skal utvikle bærekraftig kontorbygg i Mindebyen

11. mars 2024
GK kjøper det gamle administrasjonsbygget til Bergensmeieriet i Minde Allé 10 og skal sammen med SQM utvikle eiendommen til et moderne og bærekraftig kontorbygg for GKs virksomhet i Bergen.

Det bevaringsverdige bygget skal rehabiliteres med fokus på ombruk, høy energieffektivitet og godt inneklima. Ambisjonen er at det rehabiliterte bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM In-Use.

— De mest miljøvennlige byggene er de som allerede er bygget. For å skape et mer bærekraftig samfunn, må vi utnytte de byggene vi har. Det ligger et enormt potensial i å rehabilitere eksisterende bygg til å være moderne og energieffektive med godt inneklima, sier Christopher Karlsen, adm.dir. i GK Gruppen Eiendom.

Kontorbygget er sentralt plassert rett ved Bybanen og er nærmeste nabo til et av Obos’ nyeste boligutviklingsprosjekt på den gamle meieritomten som er en del av det store transformasjonsprosjektet som skal bli Mindebyen.

— Vi ser frem til å samarbeide med Obos og andre eiendomsbesittere om å skape et trivelig, bærekraftig og fremtidsrettet område for både de som skal bo og jobber her, samt andre som besøker Mindebyen, sier Christopher Karlsen.

Det rehabiliterte bygget skal etter planen være innflytningsklart ved årsskiftet 2026/2027 og vil da bli hovedsete for GKs virksomhet i Bergen og mer enn 200 ansatte.

GK kjøper eiendommen fra Areal Eiendomsutvikling AS gjennom selskapet Skogshorn Eiendom AS, og eiendomsutviklingen vil skje sammen med SQM som også har en eierandel i prosjektet. Kyte Næringsmegling har bistått som søkemegler og rådgiver.