Masteroppgaven til Ingrid er kåret til landets beste

24. oktober 2022
Ingrid Jæger Landsnes jobber som prosjektleder i GK i Trondheim. Nå har masteroppgaven hennes blitt kåret til landets beste innen fagområdet VVS, energi og miljøteknikk for 2021.

Prisen ble delt ut 20. oktober under VVS-dagene på NOVA Spektrum i Lillestrøm, og det er VVS- Stiftelsen som står bak prisutdelingen. I begrunnelsen fra juryen er det trukket frem at masteroppgaven, som ble ferdigstilt våren 2021, tar for seg viktige tematikker som inngår i grenseland mellom energi i bygninger og digitalisering. 

– Oppgaven viser et klart behov, og en nytteverdi for bedre utnyttelse av historiske driftsdata for både simulering og forbedring av framtidens drift. Med dagens strømpriser er resultatene i oppgaven enda mer aktuelle, sier Natasa Nord i VVS-stiftelsen og professor ved NTNU. 

Hun legger også til oppgaven er meget omfattende, samt at den inneholder en nøye analyse av driftsdata og sammenligning med simuleringsresultater.

Se også:

Behovsstyrt ventilasjon sparer energi
Les mer

Vil bidra til en mer bærekraftig byggebransje

Det er kun masteroppgaver som ha fått karakter A som blir vurdert av VVS-stiftelsen. På grunn av pandemien kårer stiftelsen i år beste oppgaver for både 2020, 2021 og 2022. Ingrid selv er både overrasket og stolt over å ha fått annerkjennelsen.  

– Det er mange gode kandidater, så det er vanvittig kult å motta denne prisen. Det å finne gode energieffektive løsninger, som kan redusere energibruken i bygg, er avgjørende for å få en grønn omstilling, og hvis oppgaven min kan bidra positivt er det ingen ting som er bedre, sier hun

26-åringen som er fra Stokka i Stavanger har studert energi og miljø på NTNU i Trondheim, og skrev masteroppgaven i samarbeid med GK. 

– Målet med oppgaven var å analysere hvordan man kan redusere energibruken i en kontorbygning som har oppvarming via ventilasjon, og se på hvordan dette påvirker inneklima og kostnader for energi. Bakgrunnen for oppgaven var at høye effekttopper kan gi utfordringer for fjernvarme- og strømnettet, og at man derfor ønsker at sluttbruker skal flytte energibruket til perioder med lavere belastning i nettet, forklarer Ingird.

Studentoppgaver er verdifullt 

Fagdirektør i GK Inneklima, Mads Mysen, synes det er stor stas at en ansatt mottar den gjeve prisen, og opplyser om at GK har gode erfaringer med å samarbeide med studenter om skoleoppgaver. 

– I løpet av 2022 har jeg bidratt til en bachelor og tre masteroppgaver. Slike oppgaver er viktige for oss, og flere av oppgavene har bidratt til økt kundeverdi. I tillegg er det i et rekruteringsperspektiv en fin måte å bli bedre kjent med kandidater på, sier Mads. 

Ingrid er glad for muligheten hun fikk til å samarbeide med GK om oppgaven, og jobber nå fulltid i selskapet som prosjektleder.

– Gjennom masteren på NTNU har jeg opparbeidet meg en bred forståelse av ventilasjonsfaget, og blant annet fordypet meg i det behovsstyrte ventilasjonssystemet Lindinvent. Dette er kunnskap som kommer godt med i arbeidshverdagen, avslutter Landsnes.

Skriv studentoppgave for GK!

Vil du teste teori på en reell problemstilling? Som student har du mulighet til å skrive oppgave om et faglig relevant tema innenfor noe av det GK arbeider med. Vi har et godt samarbeid med noen av landets viktigste fagskoler, universiteter og høyskoler og har tradisjon for å samarbeide med studenter som har fordypning innen et av våre interesseområder.

Les mer her
EB-Skriv studentoppgave for GK

Vil du jobbe i GK?

Hvis du er nysgjerrig på ny teknologi, ønsker å ta ansvar for resultater og inkluderer dine kollegaer i arbeidet, da passer du inn hos GK. Vi trenger din kunnskap til å hjelpe oss å finne enda bedre tekniske løsninger for fremtidens bygg.

Se mulighetene i GK
EB-Vil du være med å bygge for fremtiden?