Vannkunsten

Leveranse fra GK GK har levert elektroinstallasjoner for boligbebyggelse, p-kjeller og næring i 1. etasje til Vannkunsten, en boligbebyggelse ved bryggekanten på Bjørvika i Oslo. GK har levert lys og nødlys, IKT, porttelefon, sikringsskap, elektroinstallasjoner og brannalarm, samt tilvalgsarbeider på smarthusløsninger.
Byggherre Oslo S Utvikling
Prosjektstørrelse 31 196 kvm
Byggeår 2020
Vannkunsten ligger på bryggekanten i Bjørvika, med sine 215 unike leiligheter kan de som bor her si at de bor i Oslos Venezia. GK har utført elektroinstallasjoner på Vannkunsten og boligbebyggelsen er sertifisert med BREEAM Very Good.

Byer og boliger med respekt for fremtiden

Ved bryggekanten i Bjørvika ligger Vannkunsten med sin unike arkitektur som er inspirert av norsk natur og kystkultur. Vannkunsten rommer 215 unike leiligheter, fordelt på ni forskjellige hus som ligger langs havnepromenaden, som bringer sjøen bokstavelig talt til stuedøren for enkelte av leilighetene – kall det gjerne Oslos Venezia.  Lukten av sjø og lyden av bølgeskvulp gir ro i sjelen, og det er nettopp sjøen som vil danne omrisset for nabolaget som vokser frem i området. Fjorden ledes inn mellom byggene, og vannspeil, broer og kanaler bidrar til en maritim opplevelse. Og alt dette i tett naboskap med kulturelle hjørnesteiner som Operaen, det nye Munchmuseet og Deichmanske hovedbibliotek.

Vannkunstens særegne arkitektur har allerede gjort seg bemerket, og de ni forskjellige husene var nominert til Oslo bys arkitekturpris i 2021. De er også nominert til Årets Bygg 2021.

Vår leveranse til Vannkunsten

GK har utført elektroinstallasjoner på Vannkunsten, som består av 215 leiligheter fordelt på ni forskjellige hus. Leilighetene består av 2 til 4-roms leiliheter fra 46 kvm og opptil 131 kvm.

Vi har levert lys og nødlys, IKT, porttelefon, sikringsskap, elektroinstallasjoner og brannalarm, samt tilvalgsarbeider på smarthus-løsninger. Alt arbeid har blitt utført i nært og effektivt samarbeid med entreprenør, AF Byggfornyelse.

Det er mye skreddersøm i toppleilighetene, med store høyder, forskjellige vinkler, skråtak og mye vinduer, i tillegg til at det er lagt vekt på fellesarealer med særpreg.

– Det var gøy å få til såpass effektiv gjennomføring av 90 leiligheter, sammen med byggentreprenør og øvrige tekniske, i en veldig krevende fase av totalprosjektet, i tillegg til at pandemien kom på slutten, for å gjøre det enda mer krevende, sier Per Olav Abelsen, senior prosjektleder i GK.

Prosjektleder i AF Byggfornyelse, Hege Vinjevoll, forteller at de er svært fornøyde med samarbeidet.

– Leveransene ble utført etter avtalt fremdriftsplan og installert på en funksjonell og god måte. Vi ser tilbake på en tilfredsstillende leveranse for elektroarbeidene ved prosjektet Vannkunsten i Bjørvika, sier Vinjevoll.

Se også:

Erik Tobias Lundberg jobber som elektriker i GK Norge
Elektro
Les mer

Vannkunsten er BREEAM Very Good-sertifisert

I en BREEAM-sertifisert leilighet får du renere luft inne, fravær av miljøgifter, et allergivennlig bomiljø og rikelig med dagslys. Det innebærer også bedre energieffektivitet som gir lavere energikostnader, gode uteoppholdsarealer, kvalitetssikret akustikk, lett tilgjengelig kollektivtransport samt god elbil- og sykkelparkering.

Foto øverst: EICK Foto/AF Gruppen