Styrker laget i ny divisjon for byggteknologi og utvikling

1. desember 2021
GKs nyopprettede divisjon for byggteknologi og utvikling styrkes med tre erfarne ledere. Som en del av Norges største byggautomasjonsmiljø vil de bidra til innovasjon og utvikling både i GK og i byggenæringen.

— I høst har vi rigget om GK Norge for å sette selskapet i posisjon til å vinne konkurransen i et marked i rask endring, og vi klargjør selskapet til å utnytte teknologi for en storstilt klimaomstilling i bransjen. Divisjonen for byggteknologi og utvikling skal bidra til å transformere bransjen, sier adm. direktør Rune Hardersen.

Byggenæringen er en viktig del av løsningen på klimautfordringene, og sensorikk, maskinlæring og stordata er en del av fremtiden for eiendom og næringsbygg.

— Byggenæringen er en viktig del av løsningen på klimautfordringene, og sensorikk, maskinlæring og stordata er en del av fremtiden for eiendom og næringsbygg. Gode automasjonsløsninger gir mulighet for optimal energiutnyttelse og behovsstyrt oppvarming, ventilasjon og belysning. Med Norges største fagmiljø for byggautomasjon bidrar GKs løsninger til funksjonelle, energieffektive og lønnsomme bygg, sier divisjonsdirektør Per Arve Ekle.

Thorstein Øren

Thorstein Øren (48) blir leder for forretnings- og teknologiutvikling og får ansvar for utvikling av nye forretningsmodeller. Øren er i dag IKT-sjef hos HENT og har solid erfaring fra IT-prosjektledelse, operativ ledelse, digital transformasjon og endringsledelse. Øren starter 1. januar 2022 og får arbeidssted ved GKs kontor i Trondheim.
 

Sara Filseth

Sara Filseth (45) blir ny operasjonsdirektør og får ansvar for å organisere, utvikle og ivareta den operative ledelsen i divisjonen. Filseth er sivilingeniør innen industriell økonomi fra Linköping Universitet, arbeider i dag i Terratec og har lang ledererfaring fra ulike teknologibedrifter. Hun vil ha arbeidssted ved hovedkontoret på Ryen i Oslo og starter i GK 1. februar 2022.
 

Ann Berit Eide

Ann Berit Eide (40) starter som økonomisjef 1. desember i år. Eide har en bachelor i økonomi og administrasjon fra Trondheim Økonomiske Høgskole og en Executive Master of Management fra BI. Hun har lang og variert erfaring innen virksomhetsstyring og controlling fra Aptomar og TietoEVRY. Eide får arbeidssted ved GKs kontor i Trondheim.


Se også:

GK Cloud er en av landets ledende løsninger for behovsstyrt og prediktivt vedlikehold bygget på en unik, skybasert teknologiplattform.
GK Cloud
Les mer
Illustrasjonsbilde - nye regjeringskvartalet (Statsbygg)
GK leverer byggautomasjon til nye regjeringskvartalet
Les mer

Byggautomasjon

Automasjon er hjernen i moderne bygg og sørger for at de ulike tekniske områdene samhandler for å skape godt inneklima, optimal energiutnyttelse og lave driftskostnader.

Et grønt, rent og friskt fellesareal med godt inneklima