Rune Hardersen blir ny Norgessjef i GK

1. april 2020
Rune Hardersen (44) blir ny administrerende direktør i GK Norge, med totalansvaret for virksomheten i selskapene Inneklima, Elektro og Rør. Han tiltrer stillingen 1. mai.

Hardersen er utdannet sivilingeniør fra NTNU (2001), og har i tillegg en master i teknologiledelse fra samme sted (2009). Han går til GK fra stillingen som leder for Akers start-up selskap Nordic MBS. Han har lang og variert erfaring fra lederstillinger, rådgivning og styrearbeid, blant annet som administrerende direktør i ÅF Norge, hvor han også var en del av konsernledelsen i ÅF Gruppen.

– Jeg er meget fornøyd med å få Rune Hardersen inn som ny leder for vår samlede virksomhet i Norge. Rune er en inkluderende, strategisk og resultatorientert leder med gode verdier, og med solid kunnskap om muligheter og utfordringer i den norske byggenæringen. Jeg er trygg på at han vil bidra til å forsterke vår posisjon som en ledende teknisk entreprenør og driftspartner, sier konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen.

GK i Norge har omtrent 2 200 medarbeidere og er, med en årsomsetning over 4 milliarder kroner, en ledende leverandør av teknikk i bygg i Norge. GK har 50 kontorer i hele Norge som leverer grønne og smarte og bærekraftige løsninger innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro og rør.

–  GK skal ut på en spennende reise framover, med tydelige mål om å ytterligere forsterke GK sitt bidrag til å løse utfordringene Norge og verden står overfor innenfor klima og bærekraft. Selv om det umiddelbare fokuset for alle er å navigere gjennom en krevende pandemisituasjon og de økonomiske etterdønningene av denne, ligger det store muligheter foran oss som vi skal jobbe hardt for å realisere. Det ligger et imponerende godt fundament i GKs stolte historie og langsiktige eierskap, og et stort og kompetent team av engasjerte ledere og medarbeidere. Jeg gleder meg skikkelig til å bli bedre kjent med mine nye kolleger og ta fatt på oppgavene som ligger foran oss, sier påtroppende administrerende direktør Rune Hardersen.

Hardersen vil inngå i GK Gruppens konsernledelse og rapportere til konsernsjef. Han tiltrer stillingen 1. mai og får kontorsted ved hovedkontoret på Ryen i Oslo.