En sekk full av erfaringer – Reza Ahmadi har alle verktøy som trengs for å nå helt til topps

2. januar 2024
Reza Ahmadi ble målløs over standarden på bygningene da han først ankom Iran som niåring. Han kunne ikke la være å stirre på de høye glassbygningene som dominerte horisonten. I dag jobber han med lignende bygninger i Gøteborg. Bygninger han som barn så på med store øyne. Veien dit har ikke bare vært enkel.

I de godt tempererte kontorlokalene i utkanten av Gøteborg, jobber en kommende prosjektleder som kombinerer sin deltidsjobb i GK med studier i design og bygningsprosjektering. Reza Ahmadi tar en mastergrad i Design and Construction Project Management ved Chalmers Tekniska Högskola i Gøteborg, og to dager i uken er han hos GK som assisterende prosjektleder.

Fra papirløs flyktning i Iran til prosjektleder i GK

– Det er mange grunner til at jeg valgte å forlate Iran, men en av hovedårsakene var de begrensede mulighetene. Vi var papirløse og opplevde stigmatisering i skolesystemet og i arbeidslivet på grunn av denne statusen. I tillegg var rasisme mot flyktninger fra Afghanistan svært utbredt, sier han og legger til at foreldrene ikke ønsket at barna deres skulle vokse opp i slike omgivelser.

I søken etter en lysere fremtid flyttet 13 år gamle Reza til Gøteborg. Her ble han en del av Askim IK, noe som skulle spille en betydelig rolle i hans fremtid.

– Jeg kom alene til Sverige, men ble raskt en del av lokalmiljøet da jeg ble med i fotballaget Askim IK. Her ble jeg kjent med jevnaldrende ungdommer og deres foreldre, og det var her jeg først møtte Ulf Gustafsson, sier Reza.

Som 20-åring begynte Reza å jobbe på den lokale ICA Maxi, hvor han stadig møtte på Ulf Gustafsson, som handlet der. Ved flere anledninger pratet de om hverdagslige ting som studier og jobb. På dette tidspunktet var Reza en student ved Chalmers Tekniska Högskola, der han studerte samfunnsbygningsteknikk. Dette viste seg å være interessant for Ulf, da han selv jobbet innen ventilasjon. Samtalen med Ulf ble et vendepunkt for Reza, siden det ledet til et møte og et intervju til lærlingplass i GK.

– Siden han kom til GK har han fortsatt å vise kvaliteter fra sine beste sider. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk møte Reza, men også stolt over at jeg sammen med entreprenørsjef i GK i Väst i Sverige, Mats Arverus fikk være med og veilede Reza fra først å prøve den praktiske delen som montør, til nå å være med og hjelpe til med beregninger og prosjektledelse, sier Ulf Gustafsson, regionsjef i GK i Sverige.

Se også:

Forretningsutvikler i GK, Even Augensen.
– Hadde ikke fått samme muligheter andre steder
Les mer

I dag er Reza på sitt femte og siste år ved Chalmers, hvor han allerede har fullført et bachelorprogram innen samfunnsbygningsteknikk. Dette har vært til stor nytte i jobben han utfører hos GK. Å kunne veksle mellom studiene og ulike oppdrag for GK gir ham muligheten til å anvende teorien i praksis ganske raskt.

– Det er veldig gøy å jobbe på denne måten. Jeg lærer noe nytt hver dag på skolen og får muligheten til å anvende den teoretiske kunnskapen samme dag i GK. Det er utrolig lærerikt. Jeg har stor interesse for ventilasjon og digitalisering, så når jeg ikke er på skolen eller hos GK, googler jeg ofte hvordan ulike rørsystemer fungerer og hvordan bransjen kan digitaliseres, sier Reza.

Har funnet et trygt miljø

Reza opplever GK-kontoret som mer enn bare en arbeidsplass med kolleger. Han opplever at kollegene bryr seg om hverandre og har det gøy på jobb. Reza, som er opptatt av å utvikle seg, merker at han omgås erfarne og dyktige kolleger som alltid er villige til å hjelpe hvis han trenger det.

– Å balansere teoretisk kunnskap med praksis og håndtere uforutsette problemer på oppdrag kan være utfordrende. Jeg er glad for å ha så hjelpsomme kolleger som alltid stiller opp og forklarer og veileder, sier Reza stolt.

Har klare planer for fremtiden

Reza uttrykker en tydelig ambisjon om å bli prosjektleder etter å ha fullført utdannelsen. Han har en spesiell interesse for store prosjekter og håper å kunne lede noen av dem i fremtiden. Reza har hatt en klar plan for hva han ønsker å oppnå helt siden barndommen, og den brennende motivasjonen kan delvis skyldes den veien han har gått for å komme dit han er i dag.

– Denne følelsen av fascinasjon føler jeg fortsatt når jeg jobber i bygninger med komplekse systemer. Jeg ønsker å bli prosjektleder i GK, og jeg kjenner at jeg har et godt miljø rundt meg som hjelper meg med å nå dette målet, avslutter Reza.

Jobb i GK

Vil du bli en del av Team GK?

Hos oss får du jobbe med å få bygg til å leve og fungere. Vi jobber ikke alltid på samme oppgave, men vi er alltid ett lag.

EB_TeamGK-fra rørlige portretter