Stor sykehuskontrakt i Førde til GK

11. mai 2021
GK skal levere ventilasjon og bygningsautomasjon til et nybygg ved Nye Førde sykehus i en samspillskontrakt med Veidekke.

– Dette er den største kontrakten for GK i Sogn og Fjordane noen gang, sier regionsdirektør Knut Arild Flatjord i GK Inneklima om kontrakten på 44 millioner kroner.

Etter en åpen samspillsfase har GK nå signert kontrakt med Veidekke på ventilasjon og byggautomasjon. I et år har alle fag sittet sammen med Veidekke og Helse Førde og utviklet prosjektet ut fra Helse Førdes bestilling «mest mulig sykehus innenfor kontraktssummen».

– I samspillsfasen har vi, på tvers av selskaper, samarbeidet tett over lang tid. Det har vært krevende å få på plass alle funksjonene Helse Førde vil ha innenfor rammen av prosjektet, men prosessen har vært preget av tillit og respekt. Det har vært veldig inspirerende å være med i prosessen, sier Bjarne Moldenes, prosjektsjef i GK.

– I løpet av prosessen ble prosjektet endret fra å bestå av et lite nybygg og mye rehabilitering av eksisterende bygg, til å bli et stort nybygg og mindre rehabilitering. Dette gir bedre kontroll på kostnader og sikrer den daglige driften på sykehuset gjennom byggeprosessen, fortsetter Moldenes.