Rekordmange søkte sommerjobb i GK

31. august 2021
Nærmere 700 søkte sommerjobb i GK i år; Marthe og Peder er blant studentene som kom gjennom nåløyet og fikk prøve seg som entreprenører i GK.

Studentene som har hatt sommerjobb i GK kommer blant annet fra NTNU, HVL og OsloMet, og har jobbet innenfor fagområdene ventilasjon, inneklima, energi og miljø, automasjon og IT.

Av 696 søkere var det i år syv studenter som kom gjennom nåløyet og fikk sommerjobb i GK. Flere av studentene har allerede fått tilbud om deltidsstillinger, og flere er gjengangere som har hatt sommerjobb i GK tidligere.

Gjensidig læringsutbytte

Knut Ivar Klefsås er avdelingsleder for prosjektering i GK og har hatt maskiningeniørstudent Marthe Eggen i lære ved GKs kontor i Trondheim i sommer. Han mener at ordningen med å ta imot sommerstudenter er positiv for både studenter og for GK – og at det er gjensidig læringsutbytte for begge parter.

–  Sommerstudenter er nyttig for oss i et rekrutteringsperspektiv. Vi blir bedre kjent med kandidaten ved å jobbe sammen over tid, enn gjennom intervjurunder. Vi får også vist frem bredden i vår kompetanse og mer av hva vi jobber med. Jeg tror det er veldig viktig for å rekruttere mer mangfoldig slik at blant annet flere kvinner får øynene opp for å jobbe som entreprenør», sier Knut Ivar Klefsås, avdelingsleder for prosjektering i GK.

Marthe Eggen studerer maskiningeniør ved NTNU, med fordypning innen varme-, ventilasjon- og sanitærteknikk, og har hatt sommerjobb ved GKs avdeling for prosjektering i Trondheim.  

–  Jeg har hatt en super sommer i GK. Det har vært morsomt å se hvordan ting fungerer i virkeligheten. Jeg har vært med montørene rundt på byggeplass for å få en større forståelse for hvordan all teori fungerer ute i praksis. Det har vært både lærerikt og gøy, sier Marthe.

Starter i fast jobb i GK etter studiene

En av sommerstudentene som har vært hos oss andre året på rad er Peder Ward. Han jobber også deltid i GK ved siden av masterstudiene i kybernetikk og robotikk ved NTNU, og starter som fast ansatt etter endt utdanning.

– Jeg har hatt en flott sommer i GK, nok en gang. I sommer har jeg jobbet med en maskinlæringsmodell som kalles HDBSCAN. Jeg har fått jobbe veldig fritt og brukt de verktøyene jeg har ønsket, noe jeg liker veldig godt. Jeg har hatt en del kontakt med Piscada, selskapet som står bak teknologiplattformen som GK Cloud ligger på, der vi har sammen feilsøkt og implementert maskinlæringsmodellen i løsningen. Som et resultat av dette har jeg skrevet en rapport om hvordan modellen fungerer i teori og praksis, samt hvordan den kan implementeres lokalt og for kunder som har tatt i bruk GK Cloud, sier Peder.

– Ser man på faktorer som det grønne skiftet og «Big Data», vil utviklingen som nå foregår i GK bli svært viktig fremover.

GK Cloud er GKs skybaserte styringssystem for bygg og byggporteføljer, og er spesielt tilpasset drift, overvåking og analyse av tekniske installasjoner i bygg. Peder har vært utplassert på den nyoppstartede avdelingen for byggteknologi og utvikling, som blant annet hjelper kunder med å ta i bruk GK Cloud.

– I tillegg til å jobbe med GK Cloud har jeg vært inkludert i oppstart av den nye avdelingen for byggteknologi og utvikling, som jeg skal bli en del av etter masteren. Jeg har troen på at dette blir en svært viktig avdeling for GK. Ser man på faktorer som det grønne skiftet og «Big Data», vil utviklingen som nå foregår i GK bli svært viktig fremover. Det er utrolig mye verdifull informasjon som kan hentes ut av dataen som allerede ligger i GK Cloud, som igjen kan brukes til analyse, styring, feilsøking og detektering. Det at vi sitter på mye historisk data gjør at vi fortsatt ligger foran mange andre konkurrenter i bransjen. De sier jo at data er det nye gullet, noe jeg kan forstå ettersom de fleste nevrale nettverk og maskinlæringsmodeller innenfor AI trenger å trenes på historisk data, sier Peder.

– For meg er det veldig spennende å få være med på en nyoppstartet avdeling. Det har også vært et stort ønske å jobbe med utvikling etter endt studie, dette på grunn av at teknologien utvikler seg såpass raskt at skal man henge med må man nesten jobbe innenfor utvikling. Jeg ser fram til å følge utviklingen til GK fremover og samtidig få muligheten til å være en del av det, avslutter Peder.

Student eller nyutdannet?

Hos oss får du jobbe med å få bygg til å leve og fungere. Vi jobber ikke alltid på samme oppgave, men vi er alltid ett lag. Her kan du bli bedre kjent med oss og se våre ledige stillinger.

Team GK. Handlinger som teller.