Alexis Låftman Kahlmann er ny VD for GK i Sverige

19. oktober 2021
Alexis Låftman Kahlmann (54) er ansatt som VD for GK i Sverige og får totalansvar for GKs svenske virksomhet. Han tiltrer 4. januar 2022.

Alexis Låftman Kahlmann har lang og variert erfaring fra lederstillinger hos blant annet Coor, Keolis og Skanska. Han er utdannet sivilingeniør innen teknisk fysikk fra Kungliga Tekniska högskolan (KTH, 1992) og har i tillegg en master i økonomi og ledelse fra Handelshögskolan i Stockholm (1994).

Låftman Kahlmann kommer fra stillingen som interim direktør for Strategy & PMO i Sodexo Healthcare, Seniors and Education.

— Alexis er en klok og erfaren leder med dokumenterte resultater, og jeg ser frem til å få ham med på laget som leder for GK i Sverige og som en del av GKs konsernledelse. Hans lederstil er preget av struktur og forutsigbarhet, men han er også langsiktig og strategisk. Alexis forstår betydningen av å skape en forretningskultur basert på gode verdier, og han er en god kommunikatør som evner å skape engasjement og motivasjon blant ledere og medarbeidere. Dette er egenskaper som passer godt inn i vår kultur, sier Kim Robert Lisø, konsernsjef i GK.

GK i Sverige består av Gunnar Karlsen Sverige AB og datterselskapet GK Rör AB. Den svenske virksomheten har omtrent 700 medarbeidere og en årsomsetning på over 1,67 milliarder kroner (NOK, 2020). Fra over 30 kontorer i hele Sverige leverer virksomheten smarte og bærekraftige løsninger innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon og rør.

— Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å bringe GKs svenske virksomhet videre. Med en solid plattform i form av en ny konsernstrategi, ser jeg store muligheter for å forsterke og utvikle GKs posisjon som en ledende teknisk entreprenør og driftspartner i det svenske markedet, sier Alexis Låftman Kahlmann.

Han legger til at GKs fokus på bærekraft var en viktig driver.

— Jeg identifiserer meg sterkt med GKs verdier; inkluderende, nysgjerrig og ansvarlig, og ser virkelig frem til å bli bedre kjent med det jeg oppfatter som en meget kompetent og fremoverlent organisasjon, som tar tydelige steg for å leve opp til konsernets visjon om å være et klimaforbilde og bidra til det grønne skiftet som er nødvendig i byggenæringen, sier Låftman Kahlmann.