Konsernstyret i GK

Konsernstyret er øverste ansvarlig organ for GK Gruppen. Styreleder er John-Erik Karlsen.
John-Erik Karlsen, styreleder
John-Erik Karlsen, eier og styreleder i GK Gruppen
John-Erik Karlsen

John-Erik Karlsen (f. 1955) er største eier i GK Gruppen og har vært styreleder siden 2009. Han er utdannet sivilingeniør fra University of Colorado Boulder og startet i GK som prosjektleder i 1985. Han har hatt en rekke ledende stillinger i selskapet bl.a. som avdelingsleder, områdeansvarlig og ansvaret for HMS-arbeidet, men fra 2020 konsentrerer han seg om vervet som styreleder.  

Elizabeth Karlsen, styremedlem
Portrett av Elizabeth Karlsen
Elizabeth Karlsen

Elizabeth Karlsen (f. 1985) har vært eiervalgt styremedlem i GK Gruppen siden 2023. Hun har en bachelorgrad i hotell- og relasjonsledelse fra Høyskolen Kristiania og har tidligere bl.a. arbeidet som pedagogisk leder i barnehage. Karlsen har siden 2020 vært konserntrainee i GK hvor hun har vært involvert i flere interne utviklingsprosjekter i konsernet.

Christopher Karlsen, styremedlem
Christopher Karlsen, administrerende direktør i GK Gruppen Eiendom
Christopher Karlsen

Christopher Karlsen (f. 1982) har vært eiervalgt styremedlem i GK Gruppen siden 2023. Karlsen har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon med spesialisering i prosjektledelse fra Handelshøyskolen BI. Han er administrerende direktør i GK Gruppen Eiendom og har tidligere arbeidet som innkjøpsdirektør i GK Gruppen. Karlsen har også erfaring som business controller i store landbaserte prosjekt i Advansia (del av AFRY).

Sturla Magnus, styremedlem
Sturla Magnus, styremedlem GK Gruppen
Sturla Magnus

Sturla Magnus (f. 1971) har vært medlem av styret i GK Gruppen siden 2021. Magnus er utdannet sivilingeniør fra Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og er Executive Vice President Newbuild i Aker Solutions ASA. Han har tidligere blant annet vært konserndirektør i Kværner, COO i Skanska og hatt flere lederstillinger i Aker Solutions. Magnus er styreleder og styremedlem i flere av Aker Solutions operative og deleide selskaper, samt styremedlem i bransjeforeningen for olje og gass i Norsk Industri.

Hildegunn Naas-Bibow, styremedlem
Hildegunn Naas-Bibow
Hildegunn Naas-Bibow

Hildegunn Naas-Bibow (f. 1972) ble valgt inn i GKs styre i 2022. Naas-Bibow er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og har en MBA fra Harvard Business School. Hun arbeider som daglig leder i familieselskapet Furuseth Gård og har tidligere jobbet som konsulent i The Boston Consulting Group og som konsulent og partner i PwC. Naas-Bibow er også styremedlem i Bane NOR og Unibuss og har tidligere vært nestleder i styret i PwC.

Jill Akselsen, styremedlem
Portrett av Jill Akselsen
Jill Akselsen

Jill Akselsen (f. 1969) ble valgt inn i styret i GK Gruppen i 2023. Hun er utdannet Cand.Jur fra Universitetet i Oslo (1994) og har advokatbevilling fra 1997. Akselsen er i dag regiondirektør i NorgesGruppen Agder og har tidligere ledet flere selskaper i byggenæringen, bl.a. BRG Utvikling, J.B. Ugland Eiendom og WSP Norge. Hun har også hatt stillinger som advokat i bl.a. Telenor, PwC og Kristiansand kommune. Akselsen har hatt en rekke styreverv og er styreleder i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Finn Ivar Marum, styremedlem
Portrett av Finn Ivar Marum
Finn Ivar Marum

Finn Ivar Marum (f. 1967) har vært medlem av styret i GK Gruppen siden 2023. Han har en bachelorgrad innen økonomi og statsvitenskap fra Concordia College og en mastergrad i internasjonal finans fra Columbia, School of International and Public Affairs. Marum er administrerende direktør i Nortek Group. Tidligere har han vært direktør for mat- og jordbruksinvesteringer i Norfund og mangeårig seniorpartner i Hitecvision. Han har hatt en rekke styreverv og er styreleder i Moelven Industrier.

Bli kjent med GK

GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner. Vi leverer tekniske installasjoner og rådgivning som bidrar til betydelige energi- og miljøgevinster i kombinasjon med optimal komfort for byggets brukere - i hele byggets livssyklus.

 Arild Frostad og Inge Flåøyen