Konsernstyret i GK

Konsernstyret er øverste ansvarlig organ for GK Gruppen.
John-Erik Karlsen, styreleder

John-Erik Karlsen (f. 1955) er største eier i GK Gruppen og har vært styreleder siden 2009. Han er utdannet sivilingeniør fra University of Colorado Boulder og startet i GK som prosjektleder i 1985. Han har hatt en rekke ledende stillinger i selskapet bl.a. som avdelingsleder, områdeansvarlig og ansvaret for HMS-arbeidet, men fra 2020 konsentrerer han seg om vervet som styreleder.  

Kaare M. Krane, nestleder

Kaare M. Krane (f. 1953) har vært medlem av styret i GK Inneklima/GK Norge/GK Gruppen siden 1997, og nestleder siden 2009. Krane er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har variert erfaring fra bank/finans og eiendom og er nå daglig leder i IFM Immobilien AG. Han har tidligere hatt en rekke ledende stillinger i eiendomsrelaterte virksomheter, bl.a. T. Klaveness Eiendom, Orkla Finans og Catella, samt har bred styreerfaring, bl.a. som styreleder i Usbl (2015-2019) og IFM Immobilen AG (2012-2018) og styremedlem i Multiconsult (2014-2015) og Furuholmen Eiendom (2013 -). 

Birte K. W. Sjule, styremedlem

Birte Kristine Wulfsberg Sjule (f. 1978) har vært medlem av styret i GK Gruppen siden 2018. Sjule er utdannet sivilingeniør industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU og er administrerende direktør i Sporveien Trikken AS. Hun har tidligere vært konserndirektør strategi i Sporveien, konsulent Rokade (nå KPMG) og prosjektplanlegger i Aibel. Sjule sitter i flere styrer i Sporveien-konsernet.

Sturla Magnus, styremedlem

Sturla Magnus (f. 1971) har vært medlem av styret i GK Gruppen siden 2021. Magnus er utdannet sivilingeniør fra Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og er Executive Vice President Newbuild i Aker Solutions ASA. Han har tidligere blant annet vært konserndirektør i Kværner, COO i Skanska og hatt flere lederstillinger i Aker Solutions. Magnus er styreleder og styremedlem i flere av Aker Solutions operative og deleide selskaper, samt styremedlem i bransjeforeningen for olje og gass i Norsk Industri.

Hildegunn Naas-Bibow, styremedlem

Hildegunn Naas-Bibow (f. 1972) ble valgt inn i GKs styre i 2022. Naas-Bibow er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og har en MBA fra Harvard Business School. Hun arbeider som daglig leder i familieselskapet Furuseth Gård og har tidligere jobbet som konsulent i The Boston Consulting Group og som konsulent og partner i PwC. Naas-Bibow er også styremedlem i Bane NOR og Unibuss og har tidligere vært nestleder i styret i PwC.

Bli kjent med GK

GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner. Vi leverer tekniske installasjoner og rådgivning som bidrar til betydelige energi- og miljøgevinster i kombinasjon med optimal komfort for byggets brukere - i hele byggets livssyklus.