Teknologiselskapet Atea blir leietaker i Gneiskvartalet

6. juli 2021

Kontaktperson

Christopher Karlsen, administrerende direktør i GK Gruppen Eiendom

Christopher Karlsen

Administrerende direktør | GK Gruppen Eiendom

T: +47 920 17 650 E: christopher.karlsen@gk.no

Har du spørsmål?

Kontakt Christopher

Teknologiselskapet Atea blir leietaker i Gneiskvartalet – det som blir Tromsøs mest bærekraftige og fremtidsrettede næringsbygg. I 2023 flytter Atea inn et splitter nytt, moderne bygg som spiller på lag med det arktiske klima – med lavest mulig klimaavtrykk.
KimRuneTOlsen_Atea.JPG
Kim Rune T. Olsen, leder Atea Troms og Finnmark

— Da vi skulle finne nye lokaler til Ateas virksomhet i Tromsø, var vi på jakt etter et fremtidsrettet bygg med smarte og energieffektive løsninger. På samme måte som oss, har byggherren GK Gruppen Eiendom tydelige bærekraftsambisjoner og vi gleder oss til å flytte inn et bygg der GKs erfaring og kompetanse skal brukes for å skape et godt og innovativt arbeidsmiljø med optimalt inneklima, fleksible og holdbare løsninger og ikke minst lavest mulig klimagassutslipp, sier Kim Rune T. Olsen, leder Atea Troms og Finnmark.

Interesse for bærekraftige bygg

Gneiskvartalet utvikles av GK Gruppen Eiendom og skal huse GKs virksomhet i Tromsø, samt andre lokale næringsdrivende som ønsker å identifisere seg med et bærekraftig prosjekt. GK tar med seg all erfaring og kompetanse som totalteknisk entreprenør inn i planleggingen av det nye næringsbygget.

— Vi ønsket å utvikle noe selv som reflektere våre ambisjoner når det gjelder bærekraft. I tillegg er det viktig at bygget passer inn i lokalt klima og i eksisterende infrastruktur, sier Christopher Karlsen, administrerende direktør i GK Gruppen Eiendom.

— Siden Tromsø kommune vedtok reguleringsplan for Gneiskvartalet og det ble klart at bygget blir en realitet, har vi merket stor interesse. Mange potensielle leietagere er nysgjerrige, og vi er veldig glade for å ha inngått avtale med Atea. Vi ønsker oss leietagere som tar bærekraft på alvor, som er opptatt av teknologisk innovasjon og som sammen med oss kan være med i planleggingen av hvordan bygget skal fungere, forteller Karlsen.

Framtidens arbeidsplass

Det nye, unike næringsbygget skal ligge på Norrøna-feltet med gode kommunikasjonsmuligheter. Oppstart av prosjektet er senere i år. Gneiskvartalet vil inneholde åpne arealer med mye naturlig dagslys som gir rom for kontorer, åpent landskap, co-working, gruppe- og stillerom - samt vinterhage, restaurant, møteromsfasiliteter og treningsrom. Leietagerne vil selv kunne påvirke og skreddersy ønsket areal og kontorløsninger.

For å imøtekomme miljøambisjonene legges det vekt på fleksible løsninger knyttet til både bruk av bygget og ikke minst transport til og fra. Bilpool med elbiler og god ladeinfrastruktur for både bil og sykkel, samt kollektivtransport i umiddelbar nærhet, vil være med på å gi bygget et lavt klimafotavtrykk.

Gneiskvartalet er spesialtilpasset arktisk klima og bygget vil selv fange den energien det bruker. Det er det første i Tromsø og Nord-Norge som blir sertifisert både for sitt lave klimaavtrykk og gode inneklima.

Smarte bygg

Atea arbeider målrettet med å redusere sine egne klimagassutslipp og har de siste årene bevisst valgt smarte bygg som er bygget for energieffektivitet. Nye lokaler i Tromsø føyer seg inn i den rekken.

— Vi har stort fokus på oppfølging av vår miljøpåvirkning og jobber kontinuerlig med å redusere vårt karbonavtrykk. Vi skal kutte utslipp både transport, reise, elektrisitet og varme og avfall og da er byggene hvor vi har vår virksomhet viktige, avslutter Olsen i Atea.

---

Om Atea

Atea er et ledende IT-selskap i Norden og Baltikum med mer enn 7000 medarbeidere. Selskapet har kontorer i 84 byer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Lativa og Estonia. Konsernet hadde en omsetning på nærmere 40 mrd. NOK i 2020 og er notert på Oslo Børs. I Norge teller Atea rundt 1650 medarbeidere fordelt på 22 kontorer fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

Om GK Gruppen Eiendom

GK Gruppen Eiendom er et eget eiendomsutviklingsselskap i GK-konsernet som realiserer nye, innovative bygg. I tillegg forvalter og koordinerer GK Gruppen Eiendom konsernets innleie av lokaler i Norge, Sverige og Danmark og dermed sørger for profesjonell eiendomsforvaltning med fokus på bærekraft og kostnadseffektiv drift. gK leier mer enn 80 000 kvadratmeter fordelt på 100 steder over hele Skandinavia.