None
(Foto: Røde Kors)

Forlenget avtalen med Røde Kors

Skrevet 26. november 2018 av Redaksjonen
GK Gruppen har forlenget samarbeidsavtalen med Røde Kors frem til 2020.
Redaksjonen

​– Vi ønsker å bidra til bærekraftig utvikling også utenfor Skandinavia, og i Røde Kors har vi funnet en god samarbeidspartner for vårt samfunnsengasjement, sier direktør HR i GK Gruppen, John-Erik Karlsen.

GK Gruppen og Røde Kors har hatt et tett samarbeide siden 2005 da GK bidro til byggingen av en skole i Lesotho. Samarbeidet fortsatte de påfølgende årene med støtte til vann- og sanitærprosjekter i det krigsherjede landet.

Siden 2016 har GKs støtte bidratt til tilsvarende prosjekter i flyktningleirer i Libanon som tar imot flyktninger fra krigen i Syria.

– Vi ønsker å kunne bidra til prosjekter relatert til det vi gjør i GK. Vann- og sanitærprosjekter er derfor en god match, og det er noe vi mener utgjør en viktig forskjell for de som bor i flyktningleirene i Libanon, forteller Karlsen.

NoneMarkedssjef Ståle Lindbo i Røde Kors og direktør HR i GK, John-Erik Karlsen.

Libanon Røde Kors (LRC) leverer vann- og sanitærtjenester til syriske flyktninger og sårbare lokalsamfunn med hovedformål å oppfylle fundamentale behov, bevare verdighet og forhindre helserisiko. LRC har jobbet med vann- og sanitærprosjekter siden 2014, og dekker i hovedsak behov i områder der andre organisasjoner ikke er til stede eller ikke har tilgang.

I 2017 kunne Libanon Røde Kors, med støtte fra Norges Røde Kors, gi 350 syriske familier tilgang til rent vann og bedre sanitærforhold gjennom å teste vannkvalitet, bygge latriner, håndtere kloakk og avløpsvann. Prosjektet inkluderer å gi opplæring i å forebygge sykdommer gjennom god hygienepraksis, og dele ut hygieneartikler til syriske flykninger.

Libanon Røde Kors delte i 2017 ut 4260 hygiene-kit til totalt 4613 familier. Totalt 38 122 mennesker deltok på 2871 lokale informasjonsmøter gjennomført av Røde Kors frivillige.

Custom sub menus