None
Slik blir den nye idrettshallen ved Hoppern skole i Moss (Illustrasjon: Jansen Arkitekter)

GK leverer skoleventilasjon til 55 millioner i Moss og Ås

Skrevet 15. september 2017 av Redaksjonen
Nye Hoppern skole i Moss og Rustad skole på Ås får inneklima levert av GK.
Redaksjonen

GK Inneklima skal levere godt innemiljø ved den nye, BREEAM-sertifiserte Hoppern skole i Moss. Skolen og en tilhørende idrettshall skal bygges med massivtre og utstyres med solceller. GK Inneklima skal stå for ventilasjonen. 

Skolen skal BREEAM-sertifiseres som «Very good», mens idrettshallen skal holde passivhusstandard. 

Rune Rosnes, prosjektutvikler for GK, forteller at de høye miljøambisjonene fører til flere utfordringer for ventilasjonsentreprisen. 

– Ettersom det skal BREEAM-sertifiseres, settes det krav til svært lav SFP (vifteeffektbehov red. mrk.). Vi må ha lavt trykk i kanalene, og dermed tilrettelegge slik at sjakter og føringsveier, samt teknisk rom, utformes på en slik måte at man reduserer trykkfallet i anlegget, forklarer Rosnes.

Gode føringer av kanalene krever god planlegging, og det er spesielt viktig i dette prosjektet. 

– Siden skolen og idrettshallen skal bygges i massivtre, er vi avhengig av at de store hullene til kanaler er på plass når massivtremodulene leveres på byggeplass. Dermed må vi være nøyaktig i prosjekteringen, sier Rosnes. 

GK Inneklima rykker inn på byggeplass våren 2018 og skolen og idrettshallen skal stå ferdig til skolestart 2019. Hovedentreprenør på prosjektet er AF Gruppen.

NoneNye Rustad skole (Illustrasjon: Plus Arkitektur)

Tverrfaglig på Ås  

Ved Rustad skole i Ås har man inngått den hittil største tverrfaglige kontrakten for GK i Østfold hvor både GK Inneklima, GK Rør og GK Elektro er med på leveransen. Den nye skolen på Ås skal holde passivhustandard, og også her er det snakk om et skolebygg og en idrettshall. 

– Her er vi veldig tidlig i prosessen, men disse prosjektene kommer til å gå parallelt, sier Rosnes. 

Skolen og idrettshallen kommer til å ha et totalt areal på 11.718 m2. Også her er AF Gruppen hovedentreprenør. 

Custom sub menus