None
NHO-sjef Kristin Skogen Lund fikk sammen med konsernsjef Jon Valen-Sendstad omvisning inne i rehab-prosjektet Haugen grendeskole av prosjektleder Lars Magnus Ballangrud (nummer to fra venstre).

NHO-sjefen besøkte GK på byggeplass

Skrevet 03. februar 2017 av Redaksjonen
NHO-sjef Kristin Skogen Lund fikk se hvordan GK leverer energieffektive løsninger på byggeplass og fikk en orientering om bransjens muligheter og utfordringer.
Redaksjonen

Bakteppet for møtet med NHO-sjefen var rehabiliteringen av Haugen skole i Oslo. Der leverer GK Inneklima på oppdrag fra entreprenøren Asker Entreprenør og Undervisningsbygg ventilasjon og byggautomasjon. 

GKs konsernsjef Jon Valen-Sendstad orienterte Skogen Lund om utfordringer og muligheter som tekniske entreprenører møter i dagens marked. 

NHO-sjefen viste spesielt interesse for GKs regnestykke for hvordan man kan oppnå en reduksjon av energibruken på 10 TWh i året ved energieffektivisering av norske næringsbygg. 

NoneNHO-sjef Kristin Skogen Lund viste stor interesse for GKs ambisjoner for både fagutdanning og energieffektivisering av norske næringsbygg.

Sammen med Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi (VKE) orienterte Valen-Sendstad NHO-sjefen om arbeidet med å få på plass en egen fagutdanning for ventilajsonsteknikere i Norge. Med kun en siste godkjenning fra myndighetene som gjenstående hinder for en prøveordning ved Rud videregående skole i Bærum, forsikret Skogen Lund om at hun ville kontakte kunnskapsdepartementet. 

Det ble også tid til en befaring på byggeplassen. NHO-sjefen ble vist rundt av GKs prosjektleder Lars Magnus Ballangrud og avdelingsleder Asbjørn Mortensen.  Hele Haugen Skole, som er under totalrenovering, er vernet av Byantikvaren i Oslo, noe som har ført til innovative løsninger for blant annet ventilasjonsentreprisen hvor man har gravd ut alle gulv for å gjøre plass til ventilasjonskanaler.

Custom sub menus