None
Foto: Jiri Havran

Stavanger konserthus

Skrevet 05. august 2016 av Redaksjonen
Redaksjonen

Prosjektbeskrivelse

Stavanger konserthus ligger ved sjøen i Sandvigå. Primært er bygget et musikkhus med akustikk i verdensklasse, men har også avansert teknologi som gjør det mulig på kort tid å omdanne fra konsert til arena for møter, konferanser og utstillinger. Foruten to store konsertsaler har bygget flere mindre fleksible saler, VIP-rom, mesanin, foajéområder og restaurant i toppklasse.

Konserthuset oppvarmes og kjøles ved hjelp av fjernvarme og fjernkjøling som leveres fra felles energisentral lokalisert i parkeringsbygget. Energibruken kjennetegnes av behovsstyring og energieffektiv distribusjon av varme, kjøling og ventilasjon. GK har levert behovsstyrt ventilasjonssystem, kuldeanlegg og byggautomatisering.

Nye Stavanger konserthus ble offisielt åpnet av kronprins Haakon den 15. september 2012.

Byggherre: Nytt Konserthus i Stavanger IKS
Byggtype: Kulturbygg
Oppdragstype: Flerfaglig entreprise - Ventilasjon, kulde og byggautomasjon
Prosjektstørrelse: 13 800 m2
Byggeår: 2010 - 2011
GK kontorsted: Luramyrveien 17,
4313 Sandnes.
Tlf: 51 81 59 00

Icon Last ned PDF

Custom sub menus