None

Grensensvingen 7

Skrevet 07. juli 2016 av Redaksjonen
Redaksjonen

Prosjektbeskrivelse:

Grensesvingen 7 er et middels stort kontorbygg på 8 etasjer som huser Miljødirektoratet og Undervisningsbygg. Kontorbygget fra åttitallet skulle moderniseres og gjøres om til et lavenergibygg som oppfyllet kravene til Excellent i BREEAM-NOR. Prosjektet var del av Futurebuilt som et forbildeprosjekt.

GK har hatt ansvar for prosjektering og levering av behovsstyrt ventilasjonssystem en total luftmengde på 190 000 kubikkmeter i timen. I tillegg er det levert byggautomatisering/ SD-anlegg og kjøling.

Ved å etablere desentraliserte ventilasjonsaggregater i hver etasje, har energibruken blitt redusert betraktelig. Tidligere lå teknisk rom i 8. etasje og tok mye plass. Dette ble fjernet og erstattet med to aggregatrom pr. etasje.

Byggherre: Oslo Areal
Byggtype: Kontorbygg
Oppdragstype: Flerfaglig totalentreprise - Ventilasjon, kulde og byggautomasjon
Prosjektstørrelse: 22 000 m²
Byggeår: 2013 - 2015
GK kontorsted: Ryenstubben 12, Pb 70 Bryn 0611 Oslo
Tlf: 22 97 47 00

Icon Last ned PDF

Custom sub menus