None
Daglig leder i Rendra Kristin Omholt-Jensen og BIM-ansvarlig i GK, Kjetil Johansen. (Foto: Morten Iversen).

Inngår samarbeidsavtale med Rendra

Skrevet 05. desember 2016 av Redaksjonen
– Rendra skal være navet i BIM-prosessene våre, sier Kjetil Johansen, BIM-ansvarlig i GK.
Redaksjonen

​Bakgrunnen for avtalen er at gruppen ønsker å implementere åpenBIM i alle prosesser. Også når det kommer til det rent praktiske ute på byggeplass. Håpet er å få ned antall feil, effektivisere byggingen, bedre dokumentasjonen og fremme samhandling på tvers av fagbarrierene.

– Innen fem år tror jeg vi er tett på 100 prosent BIM i våre prosjekter. Da vil de som ikke har tatt inn over seg den teknologiske utviklingen stå ute i kulden. Allerede fra 1. juli 2016 satte Statsbygg krav til at all prosjektering skal gjøres i BIM. Gevinstene er åpenbare. Mange feil kan unngås og det ligger potensielt store besparelser i å utnytte digitale løsninger hele veien fra prosjektering til montering, drift og vedlikehold, sier Johansen.

Johansen og GK ønsker å være tett på utviklingen av en BIM-basert software med fokus på mobilitet og brukervennlighet. Etter å testet noen løsninger, falt valget på Rendra O. Terskelen for å ta softwaren i bruk har vist seg svært lav.

– Brukergrensesnittet er intuitivt og nærmest selvforklarende, uten at det har gått ut over funksjonaliteten. Å være tett på utviklerne av BIM-softwaren gjør det enklere for oss å komme med innspill og delta i utviklingen av det viktigste verktøyet på fremtidens byggeplass, sier Johansen.

Daglig leder i Rendra Kristin Omholt-Jensen er takknemlig for å få sjansen og gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Vi utvikler oss hele tiden og trenger kontinuerlig påfyll av ideer og utfordringer. Gjennom denne avtalen får vi innsikt i de utfordringene GK står ovenfor, og ikke minst hvordan de løses. Så blir det vår oppgave tilpasse BIM-softwaren til deres virkelighet. Gjøre den enda mer intuitiv og funksjonell, sier Omholt-Jensen.

Custom sub menus