Hva om bilen din ikke hadde speedometer?

Skrevet 22. september 2015 av Aleksander Brorson
Å måle effekt og bruk kan gi mer enn bare oversikt og trygghet – det kan gi deg store gevinster.
Aleksander Brorson

Energiingeniør

Se for deg at bilen din mangler speedometer og andre instrumenter som måler hvor fort du kjører, turtallet på motoren, hvor mye drivstoff du bruker, motortemperaturen og oljenivå.

Da blir det fort spennende hver gang du ruller inn på en bensinstasjon. Kunne jeg ha brukt mindre bensin? Har jeg nok olje?  Hvor mye kommer dette til å koste meg?

Slik er det også for næringsbygget ditt dersom du ikke har et energioppfølgingssystem (EOS). Med EOS får du som byggeier gjennom god oversikt trygghet på din energibruk og det kommer ingen ubehagelige overraskelser når strømregningen kommer.

Og med god innsikt i hvordan ditt bygg bruker energi, kan vi gå inn og justere driften slik at du bruker mindre – noe både lommeboka og miljøet setter pris på.

Energiingeniører med topp kompetanse ser raskt enkle grep som kan gjøre store forskjeller for ditt bygg. Uten større investeringer har mange bygg potensiale til å kutte mellom 10 og 15 prosent av energibruken.

Her i GK har vi et sterkt fagmiljø og ansatte som ikke bare påpeker utfordringene ved ditt næringsbygg, men vi hjelper deg også med å utbedre ditt anlegg og drifte det optimalt videre.

Nå er det slik at din speedometerløse bil aldri ville blitt EU-godkjent. Med klimautfordringene vi møter i dag, har vi alle et ansvar for å redusere energibruken og bidra til at vi blir et lavutslippssamfunn. Vi mener at EOS bør bli en del av en slags EU-godkjenning for ditt næringsbygg i fremtiden.

Vi i GK sørger for at ditt bygg kjører effektivt i riktig hastighet med vårt speedometer.Kategori: Fagblogg
Custom sub menus