None

– Dette var på tide

Skrevet 03. desember 2015 av Torfinn Lysfjord
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har bøtelagt åtte byggeiere for manglende energiattest eller energivurdering.
Torfinn Lysfjord

Regionsdirektør Riks/Energi

Dette har vi i GK etterlyst lenge. Vi er tilhengere av energimerkeordningen, men har lenge vært kritiske til håndhevingen av ordningen. Det har rett og slett ikke gitt konsekvenser å ikke følge forskriften.

Nå har heldigvis NVE tatt grep og bøtelagt åtte eiere av yrkesbygg som manglet energiattest eller energivurdering av sine klimaanlegg. Bøtene kommer som et resultat av kontroll av over 90 yrkesbygg hvor det ble funnet mangler ved 66 prosent av byggene.

Vi applauderer tiltaket, men mener det fortsatt er en lang vei å gå. Det er på tide at oppfølging av energimerkeordningen prioriteres og at «lovbryterne» straffes.

Potensialet for energieffektivisering i eksisterende næringsbygg er svært stor, men det setter strenge krav til optimal drift og kompetanse.

I GK hjelper vi våre kunder med å oppnå sine energiambisjoner – Først gjennom smarte løsninger i byggefasen, men også etter at bygget er overlevert gjennom serviceavtaler.Kategori: Fagblogg
Custom sub menus