None
Markedssjef Ståle Lindbo i Røde Kors og Konserndirektør og eier i GK, John-Erik Karlsen.

Forlenger avtalen med Røde Kors

Skrevet 13. november 2015 av Redaksjonen
GK Konsern AS har forlenget og utvidet samarbeidsavtalen med Røde Kors. GK har gjennom avtalen forpliktet seg til å støtte prosjektet «Vann for livet» i tre nye år.
Redaksjonen

Avtaleforlengelsen markerer et ti år langt samarbeid mellom GK og Røde Kors. Samarbeidet startet i 2005 og 2006 hvor GK bidro til å bygge en førskole i Lesotho. Siden 2007 har GK bidratt til prosjektet «Vann for livet» som jobber for å skaffe mennesker tilgang til rent vann gjennom boring av brønner, sikre vannkilder, bygge latriner og drive opplæring i hygiene.

- Å bidra til bærekraftig utvikling utenfor landets grenser er en del av vårt samfunnsansvar. Gjennom ti års samarbeid med Røde Kors, ser vi hvor viktig deres arbeid er, og hvor viktig dette er for lokalbefolkningen i Lesotho, sier eier og konserndirektør for HR i GK Konsern AS, John-Erik Karlsen.

Prosjektet bidrar til å gi befolkningen i Lesotho bedre helse, forhindre spredning av sykdommer, styrke matvaresikkerheten og gir barna mulighet til å gå på skole i stedet for å bruke dagen på å hente vann, ofte flere mil unna landsbyen.

For GK er det også et poeng at vi bidrar nettopp med vann, som står så sentralt i flere av våre fag og vår virksomhet.

Et av tiltakene Lesotho Røde Kors gjennomfører er å hjelpe skoler og hjem for foreldreløse og utsatte barn med installasjon av systemer som samle regnvann. De bruker også store ressurser på å øke kunnskap og bevissthet rundt hygiene, som vil bidra til å hindre utbrudd av smittsomme sykdommer. 

Custom sub menus