Lærling

Som en del av Team GK får lærlinger og ferske fagarbeidere varierte oppgaver og gode muligheter for egen utvikling.

I GK får du opplæring fra de dyktigste fagpersonene i næringen. Vi er opptatt av at du skal vokse både faglig og personlig, og har utviklet et effektivt læreprogram slik at du skal kunne få den kompetansen du trenger for å avlegge fagprøven.

GK har et generasjonsperspektiv. Siden vi startet som et lite ventilasjonsselskap i 1964 har vi vært et familieselskap – og det skal vi fortsette med. Lærlinger og nye håndverkere er fundamentet i neste generasjon GK.

I GK er vi opptatt av å jobbe sammen på tvers av fag og være en totalteknisk entreprenør. Vi trenger både medarbeidere som er spesialister innen sitt fag og medarbeidere som ønsker å jobbe flerfaglig og samarbeide tett med spesialister innen andre tekniske fag. Med kompetanse innen et av fagene over vil du kunne bidra på tvers av bedriften og tilegne deg mer utfyllende kunnskap.

Elektro

Elektrofaget spenner bredt og man får kompetanse innen en rekke elektrofaglige områder, blant annet elenergi og automatiseringssystemer. Med kompetanse innen elektrofaget, kan man også fordype seg blant annet innen byggautomasjon.

Rør

Rørfaget gir kompetanse innen rørtekniske installasjoner. Som lærling i GK kan du arbeide både med service i næringsbygg og med større byggeprosjekter innen næringsbygg og boliger.

Byggautomasjon

Med kompetanse innen byggautomasjon kan du utvikle systemer for datainnsamling, overvåking og styring av fysiske prosesser og systemer. Som lærling i GK kan du få muligheten til å jobbe på store byggeprosjekter.

Kulde

Kuldeteknikere arbeider innen transport og lagring av næringsmidler og komfort- og datakjøling. Kulde- og ventilasjonsfaget står ofte beskrevet sammen. Som lærling i GK vil du få muligheten til å arbeide med store prosjekter innen kontor- og forningsbygg, datasentere og industri.

Ventilasjon

Som ventilasjonstekniker jobber du med ventilasjonsanlegg og utstyr som ventilasjonsaggregater, elektriske system og automatiserte styringssystemer. Som lærling i GK vil du få muligheten til å arbeide innen service på næringsbygg og store prosjekter som sykehus, skoler og næringsbygg.

 

Din utvikling er viktig for oss

I GK får du flinke og engasjerte ledere og kollegaer som ser deg og hjelper deg frem. Du vil jobbe fremst i felten og lære av erfarne folk innenfor ditt fagområde.

Vi skal ligge i front i bransjen og har utviklet et lærlingeprogram som sørger for at lærlingtiden er trygg både for lærling og instruktør – og at du på slutten av lærlingtiden har fått kompetansen du trenger. Våre faglige ledere og instruktører har gått igjennom et instruktørkurs. Du kan derfor være sikker på at den veilederen du får har god kompetanse om dine rettigheter og plikter i læretiden.

Hils på Julie!

Mitt navn er Julie og jeg er rørleggerlærling hos GK i Trøndelag. Akkurat nå er jeg på Holtermanns veg – et av de største prosjektene vi har på entreprise i Trondheim. I GK har jeg engasjerte, trivelige og flinke kollegaer som jeg lærer fra.

Hils på Julie!

Mitt navn er Julie og jeg er rørleggerlærling hos GK i Trøndelag. Akkurat nå er jeg på Holtermanns veg – et av de største prosjektene vi har på entreprise i Trondheim. I GK har jeg engasjerte, trivelige og flinke kollegaer som jeg lærer fra.

Læretiden i GK består vanligvis av to år, men kan både være kortere og lenger. Første året arbeider du typisk i en avdeling og følges opp tett. Andre året består gjerne av en kombinasjon av teori, ofte i form av skoleundervisning, og praktisk arbeid, før du til slutt avlegger en fagprøve eller svenneprøve.

I GK tar vi også inn voksenlærlinger. Du kan starte som voksenlærling på ulikt grunnlag. Ta kontakt med rekruttering hvis du ønsker å bli voksenlærling i GK, slik at vi kan finne riktig kontaktperson på det faget som er aktuelt for deg. Om du fortsetter i GK etter læretiden er det mange utviklingsmuligheter videre. Du kan for eksempel velge å fordype deg innen ditt fagfelt ved å ta videreutdannelse og bli fagskoleingeniør. Eller du kan videreutvikle deg innen ledelse og bli BAS, serviceleder, prosjektleder eller avdelingsleder.

Hils på Henrik!

Jeg heter Henrik og er elektrikerlærling på entrepriseavdelingen hos GK i Bergen. I entreprise jobber vi med nybygg, som vil si at vi må ha langsiktige og bærekraftige løsninger. Jeg anbefaler GK fordi det er et godt opplegg rundt lærlinger her, og du blir tatt godt vare på.

Hils på Henrik!

Jeg heter Henrik og er elektrikerlærling på entrepriseavdelingen hos GK i Bergen. I entreprise jobber vi med nybygg, som vil si at vi må ha langsiktige og bærekraftige løsninger. Jeg anbefaler GK fordi det er et godt opplegg rundt lærlinger her, og du blir tatt godt vare på.

Se også:

Godt samarbeid på tvers av fag. Fra venstre: Grzegorx Rakoczy, rørlegger i GK og Knut-Olav Bjørgum, servicetekniker i GK
Helse, miljø og sikkerhet i GK
Les mer

Ofte stilte spørsmål

Du er ikke alene om å ha spørsmål om hvordan det er å være lærling, hva man får i lønn, hva du kan jobbe med – eller andre ting. Her er våre oftest stilte spørsmål om hvordan det er å være lærling i GK: 

Hvorfor burde jeg være lærling i GK?

I GK har vi gode fagfolk i alle byggtekniske fag som er opptatt av å dele sin kunnskap med deg. Du vil ha muligheten til å jobbe på både service ved eksisterende bygg, og med prosjekter på nybygg. For den nysgjerrige er det muligheter for å lære mer utover det obligatoriske utdanningsløpet. Vi tilbyr en rekke kurs og du vil ha muligheten til å lære om også andre byggtekniske fag. Vi er opptatt av at du skal lykkes, og vi jobber målrettet med å ha en så lav strykprosent som mulig blant våre lærlinger. I tillegg er vi opptatt av at du skal trives og bli en del av vårt lag.

Hva er lønna?

Lærlinger i GK får lønn. Fordi læretiden består av én del fagopplæring og én del arbeid, utgjør lønnen en prosentandel av nyutdannede fagarbeideres lønn. I starten av læretiden er lønnen cirka 30 prosent av nyutdannede fagarbeideres lønn. I slutten av læretiden vil lønnen øke til 75-80 prosent av nyutdannede fagarbeideres lønn. Lønnen fastsettes i henhold til gjeldende tariffavtaler for våre fag. Som hovedregel vil det samme gjelde for en voksenlærling.

Kan jeg jobbe som lærling i mitt nærområde?

De aller fleste av våre kontorsteder tar inn lærlinger. Når søknadsfristen for lærlingplass i GK er aktiv, ser du en oversikt over hvilke steder du kan gå i lære i GK.

I hvilke fag tar dere inn lærlinger?

Vi tar inn lærlinger innen elektro, rør, ventilasjon, byggautomasjon og kulde.

Får jeg arbeidsklær eller må jeg kjøpe inn selv?

Du får dekket alt utstyret du trenger for å gjøre jobben skikkelig og trygt. Det inkluderer blant annet klær, sko og verktøy.

Vil du bli en del av Team GK?

Hos oss får du jobbe med å få bygg til å leve og fungere. Vi jobber ikke alltid på samme oppgave, men vi er alltid ett lag. Bli bedre kjent med oss og se våre ledige stillinger.

Se jobbmulighetene i GK
EB-Søk lærlingplass i GK